Таку думку висловив економічний експерт Андрій Новак, передає УНН.

«Рекомендації по формі збереження коштів багато в чому залежать від величини цих коштів. На сьогодні найбільш раціонально придбати земельні ділянки, нерухомість, якщо для цього вистачає коштів. Оскільки зараз ціни на будь-які активи, які є в Україні – мінімальні і далі, після завершення війни, яка рано чи пізно завершиться – вони будуть тільки зростати в ціні», – наголосив він.

Саме нерухомість експерти вважають одним з найкращих інструментів збереження заощаджень для населення, особливо якщо мова йде про квартири на первинному ринку, які з часом дорожчатимуть.

За інформацією аналітиків, найбільшим попитом серед населення нині користується житлова нерухомість у передмісті.

Головна причина популярності приміських житлових комплексів - це, звичайно ж, ціна.

Суми, за яку в місті вдасться купити хіба що «гостинку» на околиці або так звану «старт»-квартиру в споруджуваному будинку, в передмісті вистачить на повноцінну одно- або навіть двокімнатну квартиру в новому будинку з високим ступенем готовності.

Архітектори та фахівці з нерухомості в один голос стверджують, що 20-метрові мікро-квартирки придатні тільки як тимчасове житло. І якщо для студентів та одиноких молодих людей таке тимчасове житло в поєднанні з розташуванням в місті — варіант прийнятний, то для сімей з дітьми куди зручніше повноцінна квартира за містом. Не дивно, що забудова околиць столиці здійснюється вже цілими містечками, поки малоповерховими.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ