14 травня 2020 року колишньому першому заступнику секретаря Ради Національної безпеки та оборони повідомили про зміну раніше повідомленої підозри у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків.

Дії експосадовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України, інформує НАБУ.

Слідство встановило, що експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, яка прямо чи опосередковано належить йому та його близьким особам, а саме — ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Слідство вважає, що експерший заступник секретаря РНБО запобіг виключення з державного оборонного замовлення та забезпечив подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Внаслідок таких дій Міністерство оборони України безпідставно перерахувало на користь ДП «АСЗ №2» ПАТ «АК «Богдан Моторс» бюджетні кошти в сумі 17, 44 млн грн (з ПДВ), що спричинило втрату активів (державного бюджету) на вказану суму.

Крім того встановлено,  що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) та $47,5 тис. (за 2018 рік).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ