Президент України Володимир Зеленський добре підготовлений до зустрічі з лідером США Джо Байденом. І переговори в цілому обіцяють бути успішними.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

На його думку, зустріч у білому домі може бути дуже успішною. Адже обом Президентам є що запропонувати один одному — найперше, обопільну підтримку і співпрацю.

Тейлор сказав, що на переговорах можуть бути підняті дві основні теми.

По-перше, Зеленський може запропонувати Байдену долучитися до перемовин України і Росії щодо врегулювання ситуації на сході України.

«Якщо Президент Зеленський порадить Президенту Байдену направити делегацію США для участі в переговорах з росіянами і українцями щодо Донбасу — це може бути новим елементом відносин. Це може стати новою главою в американо-українських відносинах», — наголосив він.

Друга тема — обговорення внутрішньої роботи, яку необхідно виконати Президенту Зеленському та яку він вже проводить.

«Це і економічна реформа, і судова реформа, і боротьба з олігархами. І хоч це, переважно, перебуває в зоні відповідальності Президента України, він може показати Президенту США, що ця робота просувається, триває і має певні успіхи», — сказав Тейлор.

Нагадаємо, 31 серпня почнеться офіційний візит до Вашингтона Президента України Володимира Зеленського. 1 вересня він проведе перемовини з Президентом США Джо Байденом.

ІА "Вголос": НОВИНИ