Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

ВО «Свобода» вважає, що керівництво «Експресу» свідомо затягує розгляд справ, адже йдеться про відповідальність за наклеп.

Ще в серпні 2014 року було відкрито провадження за двома позовами Ірини Сех проти газети «Експрес», однак відповідач подав апеляцію про те, що справу мають слухати не у Франківському районному суді м. Львова, а в Яворівському, за місцем реєстрації підприємства. Апеляційний суд Львівської області виніс рішення на користь позивача – справу повернули у Франківський районний суд, за фактичним місцем розташування редакції газети, однак згодом знову перенесли до Яворова. 24 квітня 2015 року в Яворівському районному суді мало відбутися слухання двох справ за позовом Ірини Сех проти газети «Експрес», однак представники відповідача вкотре не прийшли на засідання.

«Домогтися правди дуже непросто. Я та мій адвокат законослухняно їздимо на суди, де б вони не відбувалися – чи у Львові, чи в Яворові, як цього хотів «Експрес». А представники газети не з’являються, втікають від відповідальності. Звичний для «Експресу» метод затягування судових рішень – це перенесення справи, залежно від реєстрації видання. І робить це керівництво газети за допомогою тих же судів, які, на жаль, досі залишаються заангажованими», – зазначила Ірина Сех.   

Нагадаємо, у серпні 2014 року Франківський районний суд міста Львова відкрив провадження у двох справах за позовом Ірини Сех до газети «Експрес». У позовах Ірина Сех просить суд зобов’язати видання спростувати наклепницьку інформацію про неї. Зокрема, позивач вимагає спростування брехливої інформації, опублікованої в газеті «Експрес», у матеріалі під назвою «Прогульниця Сех і дві її зарплати», в якому стверджується, що начебто Ірина Сех отримує зарплати на двох посадах. В іншому позові Ірина Сех оскаржує наклепницьку інформацію, викладену в матеріалі під назвою «Губернаторка Сех знову говорить неправду». У цій статті, зокрема, стверджується, що Ірини Сех не було на частині пленарних засідань Верховної Ради України, при цьому, в дні цих засідань начебто вона була відсутня на роботі у Львівській обласній державній адміністрації. Як зазначено в позовних заявах, опублікована інформація є неправдивою, порушує права позивача і завдає йому моральної шкоди.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ