Заступник міністра обіцяє компенсувати витрати, навіть у разі звернення без скерування.

Термінова і педіатрична стоматологічна допомога в Україні буде надаватися за рахунок коштів держбюджету через Національну службу здоров'я України.

Про це сьогодні повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, пише Інтерфакс-Україна.

"Стоматологічну допомогу ми класифікуємо як спеціалізовану амбулаторну медичну допомогу без скерування сімейного лікаря. Медпослуги без скерування будуть платними, але стоматологічна допомога буде оплачуватися за кошти НСЗУ у випадках, якщо вона термінова або дитяча", - сказав Ковтонюк, виступаючи на міжнародній виставці Public Health у Києві.

Нагадаємо, НСЗУ в липні-вересні 2018 року направила медустановам, які підписали контракт у рамках медреформи, більш ніж 819,8 млн гривень. Нині за підсумками двох етапів підписання угод з НСЗУ роботу, відповідно до нового механізму фінансування, розпочали 623 суб'єкти господарювання: 538 комунальних некомерційних підприємств (КНП), 47 приватних клінік, а також 38 лікарів, які працюють як фізичні особи-підприємці (ФОП).

Як відомо, в Україні 2 квітня стартувала кампанія із вибору лікаря первинної медичної допомоги "Лікар для кожної сім'ї", яка є першим етапом медичної реформи. Впровадження принципу "гроші йдуть за пацієнтом" на вторинному рівні медичної допомоги розпочнеться в 2019 році, у 2020 до реформи увійдуть медустанови третинного рівня.

ІА "Вголос": НОВИНИ