Через пів року усі автобуси на приміських та міжміських маршрутах Львівщини повинні бути обладнані валідаторами. Саме тоді в області запрацює електронний квиток.

Про це сьогодні, 22 листопада, повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

За його словами, всього в області на маршрутах працює понад тисячу автобусів. Окрім того, вартість проїзду в різні населенні пункти є різною.

Проте компанія яка виграла конкурс, обіцяє у встановлені строки облаштувати усі автобуси валідаторами та синхронізувати їх.

«Інвестором стала компанія «Смарт Тикет Технолоджі», яка готова за свої кошти встановити валідатори. Ця компанія вже створила таку послугу в Черкасах», - зазначив він.

За словами Юрія Бучка, інвестор вкладе в цей проект 30 млн. гривень.

Для пасажирів введення електронного квитка дасть можливість сплачувати як йому зручно: через смартфон, банківською карткою чи іншим способом.

«Працюватиме це так: пасажир заходить в автобус, чекіниться у валідаторі. І коли виходить – знову чекіниться. Система бачить скільки він проїхав і так стягує плату за проїзд. До прикладу, від Львова до Турки є понад сорока зупинок. І кожна зупинка – це інша тарифна сітка», - пояснює чиновник адміністрації.

У Львівській обласній військовій адміністрації стверджують, що спочатку така послуга буде надаватися тим пасажирам, які сплачують і не мають пільг. Наступним кроком буде можливість надати пільговикам скористатися своєю пільгою.

«Пільговиків у нас дуже багато. Ця система буде фіксувати і надавати право пільгового проїзду в межах дня чи в межах години. Кожна громада, яка оплачує проїзд пільговиків, сама зможе визначати які категорії і коли мають право на пільговий проїзд. Це може бути і одна поїздка в тиждень, і – десять. Тому що не кожна територіальна громада зможе дозволити собі оплачувати поїздки всіх категорій пільговиків», - зазначив Юрій Бойко.

За його словами, також передбачено перехідний період, протягом якого пасажири вчитимуться користуватися електронним квитком.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові росіянка відсидить три роки у в'язниці за підтримку російської військової агресії. 

ІА "Вголос": НОВИНИ