13 січня 2022 року розпочнеться черговий етап тестування електронного квитка.

Таку інформацію озвучила сьогодні, 15 грудня, під час засідання депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради заступник міського голови Львова Ірина Маруняк.

За її словами, перший етап тестування розпочався у вересні 2021 року, коли у всіх автобусах, тролейбусах та трамваях Львова встановили валідатори.

«З 13 січня ми розпочнемо тестувати пільгові перевезення.  Цей етап тестування триватиме місяців два», - зізналася вона.

Водночас департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради просить з бюджету ще 724 млн  гривень.

За словами директора департаменту Олега Забарила, 400 млн гривень з цієї суми мають піти на функціонування електронної системи проїзду у громадському транспорті, а інші кошти – для компенсації перевізникам за пільгові перевезення.

До сьогодні чиновники міськради переконували, що електронний квиток запрацює у Львові з 13 січня. То ж, понад 300 млн гривень компенсації проїзду пільговиків за 13 днів січня, на думку депутатів, це трохи забагато.

«До запровадження електронного квитка у Львові залишилося  менше місяця. А програми досі нема», - зауважила голова комісії Наталя Шелестак.

Вона каже, що протягом року депутати йшли на зустріч усім проханням чиновників та виділяли кошти для запровадження Е-квитка у Львові. І на фініші дізналися, що електронний квиток запровадять невідомо коли. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», цієї п’ятниці виконком планує розглянути питання підвищення тарифів за проїзд у громадському транспорті Львова з 13 січня.

ІА "Вголос": НОВИНИ