Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич вимагає у чиновників Львівської міської ради оприлюднити документацію щодо впровадження у Львові електронного квитка, підозрюючи їх в ухиленні від контролю АМКУ.

Про це Зінкевич повідомив у своєму «Фейсбуці».

«Продовжую вивчати питання, пов'язані із впровадженням »електронного квитка« у Львові. Цей проект, нагадаю, має впроваджуватися за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі 10 млн. грн., який надається ЛКП »Львівавтодор" під муніципальні гарантії Львівської міської ради.

Наші львівські чиновники, на жаль, ніколи не розказували про те, що відповідно до прийнятого ще у липні 2014 року Закону України «Про державну підтримку суб'єктів господарювання»  проекти, які фінансуються за кредитні кошти під муніципальні гарантії мають проходити процедуру погодження в Антимонопольному комітеті України - АМКУ має видати рішення, чи є муніципальна гарантія державною допомогою, а також про припустимість такої державної допомоги«, - зазначає депутат.

Зінкевич вказує, що на сайті Антимонопольного комітету України наразі відсутнє рішення, яке стосувалося б муніципальної гарантії ЛКП »Львівавтодор« щодо проекту впровадження »електронного квитка« (в той же час відповідне рішення по проекту впровадження системи »електронний квиток" є у Вінниці - із ним можна ознайомитися за посиланням).

"З огляду на ці обставини, я надсилаю депутатське звернення на ім'я заступника директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР пана Андрія Білого, щоб той надав мені відомості про те, чи Львівська міська рада уже звернулася до Антимонопольного комітету України з приводу надання рішення щодо питання місцевої гарантії по проекту впровадження "електронного квитка". Якщо таке звернення уже подане, прошу надати результати його розгляду, а якщо ні - чому такого звернення не було, адже пільговий період за кредитом ЄБРР уже фактично сплив", - зазначає Ігор Зінкевич.

ІА "Вголос": НОВИНИ