Українці дуже різні. І у нас є ілюзія про те, що українець – це обов’язково позитивний персонаж, – чесний, безкомпромісний і так далі. Але на жаль, це не так.

Про це у коментарі ІА Вголос сказав політолог Олесь Доній.

«Українці бувають і дуже жадібними та меркантильними. При цьому ми помічаємо це лише у тому випадку, якщо він стосується протилежного табору. Те, що за часів Кернеса переплачувалось у кілька разів більше навіть за лавочки – ми це зауважуємо і на цьому загостюємо свою увагу. Але не варто забувати про не меншу корупцію із боку проукраїнського табору. Хоч зараз люди, які критикують жителів Харкова за прощання із Кернесом, не факт, що так само не вийдуть на схожі заходи, коли щось станеться із політиком, якого вони підтримують.

Хоча нагадаю, що ще у 2004 році, під час Помаранчевої революції Кернес був прихильником демократичного та проєвропейського табору. Я це веду до того, що еліти в Україні насправді не ідеологічні. Вони меркантильні, їхня орієнтація залежить від ситуації та від настроїв населення конкретного регіону. Ми бачимо, що більшість харків’ян Кернес влаштовував, для нас це прикро, бо він займав іншу позицію в часи Революції Гідності. Але Кернеса вже нема, а тому зараз у Харкові потрібно шукати альтернативних  демократичних політиків. А з Кернесом потрібно було воювати за життя», - наголосив політолог.

Більше читайте за посиланням: «Феномен Кернеса»: чому мера Харкова ховали, як Леніна?

ІА "Вголос": НОВИНИ