Про це кільком арабським ЗМІ розповіли дипломатичні джерела в Анкарі, передає іранська агенція «Fars».

За даними джерел агенції, національна розвідка Туреччини отримала попередження від міноборони РФ про підготовку військового перевороту. Російська армія перехопила переговори військових і розкодувала радіоповідомлення, в яких йшлося про готовність турецької армії почати переворот проти влади країни в Анкарі, зазначають джерела агенції.

Повідомляється, що під час переговорів було віддано наказ кільком військовим гелікоптерам направитись до готелю Ердогана в Мармарисі з метою його арешту або ліквідації. Водночас, джерела не зазначили, яким чином Росія змогла перехопити сигнал, але зауважили, що за їхніми даними, на авіабазі Хмеймім у Сирії, де знаходяться повітряні сили російських інтервентів, є системи, здатні до перехоплення подібних сигналів.

Високопоставлені чиновники в Анкарі (у тому числі й в армії) підтвердили, що національна розвідка поінформувала їх про підготовку військового перевороту приблизно за п'ять годин до його початку.

Як відомо, У п'ятницю 15 липня керівництво Туреччини оголосило про спробу військового перевороту в країні. 

Крім того, влада Туреччини відсторонила від виконання обов’язків близько 8 тисяч поліцейських після спроби державного перевороту. 

Як повідомлялося, у Туреччині заарештовано 99 осіб, серед яких генерал ВПС, за причетність до спроби військового перевороту. 

ІА "Вголос": НОВИНИ