Ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію на Львівщині залишається напруженою. Кількість хворих невпинно зростає, як і кількість померлих від важкого перебігу хвороби. Коронавірс ставить антирекорди у всій Україні. Мало втішає той факт, що за кількістю захворюваних в останні тижні Львівщина спустилася з першої позиції серед областей до другої.

Те, що в регіоні на відміну від попередніх тижнів, зараз немає «червоних» карантинних зон, теж не може бути приводом для самозаспокоєння, адже уряд змінив критерії для епідеміологічного зонування. Останнє зонування склали уже за новими критеріями, де для віднесення територій до «червоних зон» кількість недужих за останні 14 днів у перерахунку на 100 тисяч населення має бути вп'ятеро вища, ніж у середньому в Україні.

Реальна картина відкривається у щоденній статистиці по виявленню нових хворих за допомогою тестування методом ПЛР. Темпи приросту захворюваності, дійсно, високі. Очевидно, що в цих умовах необхідно збільшувати кількість ПЛР-тестувань, які на сьогодні є єдиним методом для встановлення офіційного діагнозу та невідкладного початку лікування. Не можна допустити, щоб сумна статистика смертності від коронавірусної інфекції продовжувала зростати.

Добре, що розуміючи ситуацію, яка склалася, соціально відповідальні компанії готові докладати зусиль, щоб зробити ПЛР-тестування максимально доступним для громадян.

«Зважаючи на динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію у регіоні та на реальну потребу забезпечити можливість швидко, якісно і недорого пройти тестування на COVID-19, «Ескулаб» знизив ціну на всі види тестування на коронавірсну інфекцію. Зокрема, ми встановили найнижчі у Львові ціну на ПЛР-тест, і пришвидшили виготовлення його результатів, також встановлена найнижча ціна на антитіла IgМ методом ІФА», – повідомив у коментарі «Вголос» комерційний директор та співзасновник Першої соціальної медичної лабораторії «Ескулаб» Денис Мельник.

За його інформацією, вартість ПЛР-тестування у відділеннях «Ескулаб» суттєво знижено, у тому числі й на «терміновий» аналіз з отриманням результатів упродовж доби.

Відтепер здати і отримати результат ПЛР-тесту упродовж 24 годин можна за 1700 грн.

Фактично, львів’яни можуть здати ПЛР-тест у відділенні «Ескулаб» уранці, а вже увечері отримати результат.

Якщо ж поспіху немає, то ПЛР-тест буде опрацьований за 48 годин (раніше було до 72 годин), а його вартість знижена до 1300 грн.

Запис на ПЛР-тестування, щоб не гаяти час і недопускати черг, проводиться онлайн. Для цього потрібно перейти за посиланням: esculab.com/covid19-referral

Результати тесту відображаються у додатку «Дія», негативний результат тесту є автоматичною підставою для зняття з самоізоляції.

Вартість тесту на антитіла IgМ методом ІФА знижено до 350 грн. Виявлення під час цього тесту антитіл IgM говорить про поточну або дуже недавню інфекцію. Їх виявлення свідчить про те, що організм на момент дослідження коронавірусу перебуває у процесі боротьби з COVID-19.

Зазначимо, 18 вересня ПМСЛ «Ескулаб» першою в Україні запровадила швидкий тест на виявлення специфічного антигену до SARS-CoV-2 по мазку з носа (носоглотки). Результат швидкого тесту отримується у відділенні протягом усього 30 хвилин.

До слова, ПМСЛ «Ескулаб» стала лідером за кількістю проведених ПЛР-тестів у Західному регіоні України серед приватних діагностичних лабораторій, виконавши за три місяці, починаючи з червня, понад 20 тис. досліджень. З понад 20 тис. проведених ПЛР-тестів, позитивні результати виявили у 1946 випадках, у всіх решта – 17283 – негативні.

«МЛ «Ескулаб» працює уже понад 10 років. Ми завжди ставили і ставимо у прерогативу введення нових лабораторних досліджень. На початку загальнонаціонального карантину, попри усі виклики, розуміючи потреби населення, керівництво лабораторії прийняло рішення запровадити діагностику на коронавірусну інфекцію у повному обсязі, ми вважали це нашим обов'язком, і тепер робимо усе, щоб ці діагностичні послуги були не лише максимально якісними, але доступними для українських громадян», – прокоментував Денис Мельник.

Довідка.

ПМСЛ «Ескулаб» – провідна лабораторія міжнародного рівня якості діагностичних досліджень у Львові із найбільшою мережею відділень у Західній Україні.

Мережа налічує більше 80 пунктів забору у населених пунктах Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Хмельницької, Тернопільської, Рівненської, Волинської областей та Києві.

Лабораторний комплекс «Ескулаб», розміщений у Львові, оснащений кращими аналізаторами останнього покоління. Це дозволяє забезпечувати повний цикл лабораторних досліджень у сферах: клінічної хімії; клінічної імунології; бактеріології; молекулярної генетики; цитоморфології та загальноклінічного аналізу. Тут виконують понад 820 видів лабораторних досліджень.

ІА "Вголос": НОВИНИ