Через обстріли окупантів в місті Волноваха також скасували евакуацію мешканців. Відомо, рашисти відкрили вогонь у місті, попри домовленості створення гуманітарного коридору.

Про це повідомила міністерка реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на сьогоднішньому брифінгу.

Вона зазначила, що російська армія продовжує обстрілювати шляхи для евакуації з Маріуполя й Волновахи, та закликала Росію виконувати домовленості. 

«Об 11:45 Російська Федерація почала обстріл міста Волноваха з важкого озброєння. Як ви знаєте, з 9-ї години 5 березня у нас була попередня домовленість про те, що ми створимо два гуманітарні коридори: Волноваха і Маріуполь», - заявила Верещук.

Також міністерка додала, що  Росія порушила домовленості навіть за посередництва Червоного Хреста і продовжує обстрілювати місто Волноваха. 

Верещук зазначила, що у напрямку Маріуполь – Запоріжжя ведуться бої в районі населеного пункту Пологи – Оріхове, які унеможливлюють рух колони з Маріуполя до Запоріжжя. 

«Ми звертаємося до російської сторони: припинити обстріли, повернути режим припинення вогню і дати можливість сформувати колони гуманітарного коридору для того, щоб діти, жінки і люди похилого віку змогли покинути населенні пункти», - підсумувала міністерка.

Водночас варто зазначити, що деяких містян вдалось евакуювати. Так, станом на 14:50 сьогоднішнього дня, 5 березня, з Волновахи та навколишніх селищ вдалося евакуювати за сьогодні близько 400 жителів.

Це ті люди, хто зміг напередодні дістатися до населеного пункту, біля якого зупинилася колона евакуаційного транспорту.

Нагадуємо, евакуація мешканців Маріуполя переноситься через порушення окупантами домовленості про «зелений коридор».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ