Компанія Facebook подала в суд на українця Олександра Солонченка, якого вона звинувачує у продажі 178 мільйонів користувачів соцмережі на форумі.

Про це повідомляє Business Insider.

Як зазначається, позов подали у четвер, 21 жовтня, в Північному окрузі Каліфорнії.

За словами представників соцмережі, Солонченко порушив «Умови використання» та «Умови платформи» компанії, які забороняють проводити будь-які незаконні дії з її даними, отримувати дані за допомогою автоматичних засобів і надавати їх третім особам без згоди компанії.

У позові компанії зазначається, що українець під ніком «Solomame» використовував автоматизований метод для вилучення ідентифікаторів користувачів і номерів телефонів приблизно у 178 мільйонів користувачів Facebook протягом 2018-2019 років.

Крім того, компанія звинувачує Солонченка у продажі з інших компаній на Raid Forums, веб-сайті, де користувачі купують і продають масиви даних.

Юристи просять, щоб справу розглядав суд присяжних та домагаються заборони для Солонченка використовувати її продукти або продавати будь-які отримані від неї дані, та відшкодування завданого збитку.

Нагадаємо, Facebook планує змінити назву своєї компанії наступного тижня, щоб відобразити своє прагнення до побудови метавсесвіту.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ