Посол України в Чеській республіці Євген Перебийніс оприлюднив на своїй сторінці в Facebook публікацію з критикою російського президента. Згодом її видалили адміністратори соцмережі як таку, що «розпалює ворожнечу». Про це повідомив сам посол. 

Сам дипломат обурився таким діям модераторів соціальної мережі.

«Видалили мій пост. Цікаво, яке слово з нього суперечить правилам і розпалює ненависть? Адже я нікого не назвав прямо. Але »вони« розуміють, що »вони« це »вони«, - написав Євген Перебийніс.

На додачу, український посол в Чехії оприлюднив скриншот видаленого допису. В ньому Євген Перебийніс написав наступне: »Який одиннарод? Які брати? Судячи з того, як цілеспрямовано і холоднокровно вони нас знищували протягом кількох століть, то ми навіть не родичі. Родичів нормальні люди не вбивають«.

Цей допис став реакцією на статтю »Про історичну єдність росіян і українців«, яку Путін опублікував вчора, 12 липня. На самому її початку російський лідер стверджує, що »росіяни й українці - один народ".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на статтю Путіна, похваливши останнього за знання української мови.

ІА "Вголос": НОВИНИ