Попри всю користь апельсина, який є багатим джерелом вітамінів для ефективного зміцнення імунної системи, у нього все ж є шкідливі сторони.
Певній категорії людей його категорично не можна вживати.
Перша причина, по якій медики рекомендують не вживати апельсин - неприємні наслідки для травної системи. Відмовитися від цього продукту потрібно всім, якщо його доведеться вживати на голодний шлунок. Це правило стосується всіх цитрусових, не тільки апельсина. Про це пише видання «Новини.Ю».
Такі фрукти як гуава, мандарини та апельсини, можуть збільшити продукування кислоти в кишечнику, збільшуючи ризик розвитку гастриту і виразки шлунка, а також провокуючи їх загострення, якщо захворювання вже є. Висока кислотність апельсина також негативно позначається на зубній емалі. Тим, у кого проблеми з емаллю і ризик її руйнування високий, краще полоскати рот після вживання апельсина в їжу. Або ж можна пити сік через трубочку, щоб уберегти зуби.
Крім того, висока доза клітковини в поєднанні з фруктозою може сповільнити роботу травної системи. У цьому випадку рекомендується замінити цитрусові на кавун, який на 90% складається з води, або низькокалорійні та багаті поживними речовинами каші. Сьогодні їх різноманітність дозволяє обрати смачні й одночасно корисні.
Нерідко при великому споживанні апельсина він може викликати алергічну реакцію, включаючи почервоніння шкіри, висип, свербіж, нудоту, розлад шлунково-кишкового тракту.
Читайте більше цікавих новин Вголосу:
- Глобальний механізм COVAX підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу.
- Українці зможуть набагато легше пережити зимовий період з карантинними обмеженнями.
- В Україні вступили в дію зміни до постанови Уряду щодо впровадження так званих “пріоритетних годин” на час карантину.
- Лікар-анестезіолог Сергій Дубров звернувся до людей, які заперечують існування коронавірусу.
ІА "Вголос": НОВИНИ