Українська Тік-Ток блогерка та фанатка країни-агресора Таїсія Маламан (Di.rubens) подала позов проти полковника Анатолія Штефана (Штірліца).

Про це повідомили на фейсбук-сторінці громадської організації «Res_Publica. Брати по Зброї».

Відомо, так звана «популярність» блогерці прийшла після публікування ролику  «Яка твоя улюблена країна?», де вона обирає Росію в більшості випадків. Дане відео набрало аж три мільйони переглядів.

В тому числі, між Україною і Росією молода зірка соціальної мережі вибрала - країну-агресора. Варто зазначити, що зйомки ролика відбулись прямо біля меморіалу Героїв Небесної Сотні. Відео супроводжувалось яскравими емоціями і сміхом.

На ролик відреагував військовий блогер Анатолій Штефан. Він порадив купити фанатці Росії квиток в її «улюблену» країну.

«Таїсія Маламан, після непереконливих спроб виправдання перейшла в атаку. І записала відео, де називала полковника ЗСУ «ганьбою української армії», «провокатором» і «шахраєм», який "воює з мирним населенням (довга пауза) ... точніше з Тік-токерами (знайомий наратив правда?).

Далі вона розвиває тему, розповідає про те, що її життю загрожує страшна небезпека, і те, що «її кров буде на руках Збройних Сил України», - йдеться у дописі.

Дана тема набула популярності в РФ, де громадянку України почали підтримувати. Крім того, в ОПСЖ дівчина також здобула прихильність. Так, Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін навіть заявили про ініціацію цієї справи. Після чого на ім'я Генпрокурора було подано відповідну заяву.

«Тому «маленьку українку» (як Таїсія називала себе в виправдувальних відео) вже майже офіційно взяли «на прапор» в державі, яке веде війну проти України, і в «п'ятої колоні». І стали надавати їй пряму підтримку. Після чого у "невинно постраждалої«явно додалося енергії і ресурсу», - повідомили у фейсбук.

У своєму позові Маламан вимагає визнати відео сфальсифікованим. Також вона хоче,«щоб Анатолій Штефан особисто «відмив» її репутацію у різний спосіб, і заявив, що Таїсії «нема за що вибачатися». І попутно зізнавшись в тому, чого він не робив (збір і поширення особистих даних)».

Крім того, блогерка також вимагає у Штефана, щоб переконав Миротворець видалити її з бази, а ЗМІ, що висвітлювали події - опублікувати спростування. А також, щоб він звернувся до всіх компаній з українською позицією, які розірвали (з абсолютно зрозумілих причин) з Маламан контракти - повернутися до співпраці з нею.

Ну і, ясна річ, дівчина хоче отримати 150 тисяч гривень компенсації.

Громадська організація звернулась до Таїсії Маламан, зазначивши, що потрібно навчитись визнавати свої помилки, не посилювати їх та не намагатися маніпулювати.

"Вас намагаються використовувати ті, хто вісім років воює з Україною - країною, в якої ви живете, і громадянкою якої є. Сподіваємося, ви робите це через нерозуміння, і під зовнішнім впливом.

Щиро радимо вам тверезо оцінити ситуацію. І принести вибачення за свій (можливо необдуманий) вчинок - своїй країні, її Збройним Силам і особисто Анатолію Штефану. Якби ви зробили з це з самого початку - ви знайшли б розуміння у всіх. І інцидент був би вичерпаний.

В іншому випадку, ми приймемо всі необхідні заходи, щоб ви зробили це за рішенням суду", - пише ГО.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ