Про це повідомляє Kp.ua.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо з'явився на зустріч зі своїм ірландським колегою Ендою Кенні в строгому діловому костюмі. Однак образ серйозного політика розбавили строкаті шкарпетки, які не залишили байдужими фанатів «Зоряних воєн». Справа в тому, що вони були з зображеннями героїв саги - R2-D2 і C-3PO.

Вся справа в тому, що 4 травня відзначається неофіційне свято - Всесвітній день «Зоряних воєн»,  або День Люка Скайуокера. Цю дату шанувальники культової саги вибрали з-за курйозної гри слів. Знаменита фраза напуття джедаїв «Так прибуде з тобою Сила» ( «May the force be with you») була обіграна одним з прихильників фільму як «Хай буде з тобою четверте травня» (Справа в тому, що англійське слово «may» можна перевести як назва місяця, а слово «force» (сила) замінивши словом "fourth" (четвертий).

А перше масштабне святкування Дня Зоряних воєн пройшло в Торонто в 2011 році. Свято супроводжувалося костюмованою ходою, відео та шоу-програмою. З тих пір в Канаді свято організовується щорічно.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ