Про це він написав у Facebook.

«Мене збираються позбавити статусу адвоката вже в грудні за вказівкою російських спецслужб самі знаєте хто, щоб реалізувати стосовно Романа Сущенка оперативну схему, як із Шаройком в Білорусі», – написав адвокат.

За словами Фейгіна, він ні про що не шкодує.

«Закликаю тих, хто залишається в адвокатському статусі, продовжувати принципову і послідовну боротьбу за захист прав людини», – зазначив він.

Пан Фейгін нагадав, що у понеділок у Московському міському суді пройде засідання, де українському журналісту Роману Сущенку можуть продовжити термін тримання під вартою до 30 січня 2018 року.

Раніше адвокат заявив, що пана Сущенка можуть ув'язнити на 20 років через «шпигунство».

48-річний Роман Сущенко працює в «Укрінформі» з 2002 року, а з 2010 року був власним кореспондентом агентства у Франції, де жив зі своєю родиною.

В «Укрінформі» вважають, що «справа Романа Сущенка політично вмотивована, а сам український журналіст є політичним в'язнем Кремля».

У Москві рік тому він опинився у приватних справах, перебуваючи у відпустці.

На початку 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію «Про напади на журналістів і свободу слова у Європі», у якій, зокрема, закликала Росію звільнити Романа Сущенка.

Про звільнення Романа Сущенка під час Генасамблеї ООН говорив і президент України Петро Порошенко.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ