Під час розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета деякі громадяни створюють неправдиві алібі окремим підозрюваним у кримінальному провадженні.

Про це повідомляє пресслужба Головного слідчого управління Національної поліції.

У поліції зазначили, що в ході розслідування справи Шеремета деякі громадяни роблять неправдиві заяви для того, щоб допомогти створити алібі окремим підозрюваним у кримінальному провадженні.

Повідомляється, що 13 грудня минулого року у прямому ефірі одного з телеканалів, один зі знайомих підозрюваного Андрія Антоненка заявив про те, що в ніч перед вбивством Шеремета Антоненко нібито був у нього в гостях за містом, тож ніяк не міг бути в цей час на вулиці Івана Франка.

У поліції наголосили, що цю інформацію перевірили слідчо-оперативним шляхом, і вона виявилася неправдивою. Тому було ухвалене рішення про розсекречення відео допиту цього громадянина, оскільки ця інформація має важливе значення для суспільства.

Зокрема, було перевірено трафік телефонів цього громадянина. Також його викликали на допит, куди він прийшов разом зі своїм адвокатом. Під час допиту, у присутності свого адвоката, громадянин визнав, що він помилково заявив про те, що його товариш Антоненко в ніч перед вбивством Павла Шеремета був у нього вдома.

Крім того, слідство має підтвердження й інших спроб створити неіснуюче алібі підозрюваним у справі Павла Шеремета.

Нагадаємо, раніше Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що для передачі в суд справи про вбивство Павла Шеремета недостатньо доказів.

Також у справі будуть проведені додаткові розшукові дії.

ІА "Вголос": НОВИНИ