Про це Кива повідомив на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на відповідне рішення  з'їзду партії.

«Я прийняв рiшення очолити Соціалістичну партію України. Це одна з найбільш відомих українських партій з найдовшою партійною історією. Відповідне рішення було щойно ухвалене на з'їзді партії», - написав Кива.

Натомість лідер Соцпартії України Олександр Мороз на своїй сторінці у Facebook спростував призначення Киви, назвавши процедуру його обрання «фейковим з’їздом».

«Інформація про «обрання» керівником СПУ І.Ківи – закономірний наслідок використання бренду партії як товарного ярлика в бізнесі. Тим очевидно скористався П.Устенко, налагоджуючи контакти з людьми, які при владі представляють «Народний фронт», але на його основі не мають ніякої перспективи в наступних політичних кампаніях.

Соціалісти ж, відстоюючи засади соціальної справедливості, мають в суспільстві незадоволений поки-що попит. Тому до їхнього бренду і тягнуться відомі пошукачі влади. Так, напевно, треба розуміти інформацію про «обрання» згаданого персонажа. Фейковий з’їзд обрав собі такого ж виразника.

У мене непрості стосунки з керівництвом СПУ, але його повноваження підтверджені судом. Іншої СПУ не існує. З цього слід виходити. Авантюра ж, що отримала інформаційний супровід, може навіть бути корисною: вона привернула увагу до СПУ, – якщо за назву борються навіть такими методами, то, очевидно, є за що», - написав Олександр Мороз.

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ