На 7-й день Збройні сили України та весь народ продовжують тотальний опір російській окупації. Зокрема, попри факти військових злочинів росіян та розстрілів військовими країни-терориста мирних мешканців, українські громадяни продовжують долучатися до відсічі повномасштабного вторгнення РФ всіма можливими силами.

Зокрема, свою вендету московським окупантам продовжують вести мешканці Миколаївщині. Учора ввечері, 1 березня 2022-го року у мережі з'явилось відео, на якому тутешні фермери (як повідомляють у соціальних мережах)  підпалили російську зенітно-ракетну установку Панцир С1.

Зокрема, відео палаючого ЗРК рашистів поділився у своєму тееграм-каналі український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. 

 ">


Довідка

Ракетний комплекс « Панцирь»  — це сімейство самохідних зенітно-ракетних і зенітно-артилерійських систем середньої дальності.

Панцир-С1 призначений для забезпечення точкового протиповітряного захисту військових, промислових та адміністративних об'єктів від літаків, гелікоптерів, високоточних боєприпасів, крилатих ракет і БПЛА ; і забезпечити додатковий захист підрозділів протиповітряної оборони від ворожих повітряних атак із застосуванням високоточних боєприпасів, особливо на малих і надзвичайно малих висотах. 

На озброєння російської армії це комплекси почали надходити відносно нещодавно, з 2012-го року. вартість однієї такої установки становить приблизно 14 млн доларів (за курсор рубля до початку повномасштабного російського вторгнення). 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", учора на Миколаївщині, поблизу міста Баштівка  спільними діями сухопутних військ та авіації ЗСУ, а також підрозділів територіальної оборони  було знищено понад 800 одиниць техніки окупантів, включаючи автомобілі та вантажівки, а такоє бронетехніку й артилерійські системи. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ