Про це сьогодні, 4 квітня, розповіли учасники брифінгу щодо організації та проведення заходів до святкування Великодня у Львові, передає кореспондент «Вголосу».

Директор Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Роман Назаровець розповів: «Цього року традиційно у музеї будуть фестини «Великдень у гаю». Крім гаївок на 5-ти локаціях, 8 квітня буде відкриття експозиції відреставрованого «Козацького човна XVII ст». Також відбуватимуться різноманітні майстер-класи, запрацює зоокуток для діток та три виставки. Запрошуємо з 14 до 18 год».

Також у межах VIII щорічного «Фестивалю Писанок» на площі Музейній на огляд львів'ян та гостей міста представили близько 60 великодніх символів. Сам «Фестиваль Писанок» триватиме до 15 квітня, під час якого відбуваються цікаві майстер-класи: з декорування вербових гілочок, з розпису писанок, зі створення великодніх свічок ручної роботи та зі створення ляльки-мотанки. До слова, саму експозицію писанок можуть залишити на площі до кінця місяця.

«Вже завтра, 5 квітня, о 10 год, розпочне роботу і 9-й Великодній ярмарок у Львові, - продовжила арт-директор компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх. - Традиційно ми встановили 98 стилізованих дерев’яних будиночків вздовж алеї на проспекті Свободи. Відбудеться, зокрема Великодній сніданок 8 квітня о 13 год біля писанки. Це буде реконструкція Великоднього сніданку у Західній Україні. Опісля о15 год - святковий концерт за участі дитячих колективів Львівської області»

За її словами,  новим заходом буде «Etno Fashion day» – дизайнери зі всієї України покажуть ексклюзивні колекції дизайнерського одягу в етностилі. На показі буде і стародавня етно-частина: костюми із  фонду надасть музей «Шевченківський гай».

А любителів класики запрошують у будинок органної та камерної музики. Тут упродовж 7-9 квітня відбудеться 5 різних концертів, під час яких можна послухати музику Бахата інших композиторів. Зокрема, звучатиме спеціально написана органна музика.  

ІА "Вголос": НОВИНИ