«Ми звернулися до Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) з листом, в якому висловили бажання приєднатися до програми тестування системи «Відео асистент рефері» (VAR).

Для цього нам потрібно виконати низку вимог IFAB. Це не тільки технічні вимоги до якості трансляції матчів – кількості камер, обладнання місця для перегляду і інші нюанси. Це також і певні вимоги до арбітрів, яким необхідно пройти відповідний курс навчання.

IFAB висуває досить серйозні вимоги, але будемо сподіватися, що нам вистачить для підготовки зимового міжсезоння. Почнемо тестувати систему, можливо, в окремих матчах підвищеної складності. Хоча остаточне рішення з цього питання приймемо вже ближче до початку другої частини сезону», – сказав Павелко.

Нагадаємо, раніше система відеоповторів була впроваджена в тестовому режимі на випробувальний термін на два роки у другому дивізіоні першості Італії.

Також система була протестована на клубному Чемпіонаті світу 2016 року, який пройшов у Японії і на Кубку конфедерацій в Росії.

Наразі система функціонує на всіх матчах чемпіонатів Італії, Німеччини, Португалії, а також в МLS.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ