Почесний патріарх ПЦУ Філарет привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах та побажав йому успіхів у боротьбі з корупцією.

Про це йдеться у зверненні Патріарха.

Філарет зазначив, що після інавгурації на Зеленського Бог покладе відповідальність за долю українців.

«Не забувайте, що з Божої волі ви посядете відповідальну посаду керманича нашої багатостраждальної української нації. Вам утверджувати велику державницьку справу святого Володимира Великого, святого Ярослава Мудрого, Володимира Мономаха, Данила Галицького, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Михайла Грушевського, Симона Петлюри та багатьох інших достойників, яким в історії випадало нести нелегкий хрест служіння нашому народу. У зв’язку з цим хочу щиро привітати вас із перемогою та висловити сподівання, що ви будете свідомі довіри нашого народу та продовжите державницький, проєвропейський і євроатлантичний курс України. Згадані цінності українці не один раз боронили на Майдані, захищають вони їх і на війні з російським агресором», - написав Філарет.

Патріарх також зауважив, що Зеленському потрібно побороти корупцію.

«Переважна більшість наших співгромадян віддала голоси за вас, бо прагнула миру та більш рішучої боротьби з корупцією. Корупція - страшна біда, яка роками роз’їдає нашу державу, підриває довіру не лише власних громадян, але й міжнародних партнерів. Сподіваюся, що ви матимете сили кардинально змінити ситуацію та розпочнете реальну боротьбу з цим злом. Вас обрали в нелегкий час, коли продовжується російська агресія проти України. Коли ворог не полишає підступних планів знов затягнути нас до новітньої імперії, зробити своїми васалами. Тому зараз нам надзвичайно потрібна єдність і національна консолідація. Не випадково ми співаємо в духовному гімні »Боже, нам єдність подай", - пише Філарет.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва задовольнив прохання Української православної церкви Московського патріархату, що дозволяє їй не перейменовуватися до 26 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ