Святіший патріарх Філарет звернувся до глави Української Греко-Католицької церкви у зв’язку з планами провести прощу і звершити божественну літургію у соборі Святої Софії у Києві.

Як повідомив Філарет у Facebook, своє звернення він надіслав до глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука.

У ньому почесний патріарх УПЦ закликав главу Української Греко-Католицької церкви Святослава відмовитися прощі Святої Софії.

Філарет висловив стурбованість цією запланованою подією, яка може викликати протистояння між православними і греко-католиками та порушити міжконфесійний діалог в Україні.

На думку Філарета, звершення греко-католицьким духовенством божественної літургії у центрі українського православ'я – соборі Святої Софії може викликати спротив з боку православних українців. Патріарх Філарет також припустив, що цю подію, з метою провокації, може використати Росія, щоб нашкодити українському народові.

Тому Філарет закликав скасувати прощу до собору Святої Софії та висловив надію, що Українська православна церква та Українська Греко-Католицька церква і надалі будуть розвивати свої добрі відносини в дусі взаємоповаги і любові та спільно служити на благо українського народу.

Як писав «Вголос», на Волині московський піп відкрив вогонь по людях, які перебували біля храму.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ