На Філіппінах вирує потужний тайфун Vamco. На жаль, стихія спровокувала найсильнішу за останні роки повінь у столиці країни Манілі.

Про це пише британське агентство Reuters.

За попередньою інформацією, швидкість вітру тайфуну Vamco становила 155 кілометрів на годину, а пориви – до 255 км/год. Через стихію були затоплені понад 30 міст по всій країні.

Майже 40 000 домівок були повністю або частково затоплені та близько 3 мільйони домогосподарств у столиці та її околицях залишилися без електрики.
В деяких місцях вода сягала навіть дахів будинків. Берегова охорона в деяких місцях плавала на човнах на рівні електричних стовпів.

На цю мить, евакуювали майже 200 000 людей.

Місцеві рятувальники почали використовувати гумові човни, щоб евакуювати дітей і літніх людей.

Місцева влада заявила, що це найсильніша повінь у Манілі з 2009 року.
У зв'язку з ситуацією авіаперельоти та громадський транспорт у Манілі були призупинені, як і робота порту. Робота уряду була зупинена, а фінансові ринки закриті.
Наразі відомо, що жертвами стихії стали, щонайменше, 7 осіб. Однак, видання The Associated Press опублікувало інформацію про 13 загиблих і 15 зниклих безвісти.
Цікаво,  що президент Філіппін Родріго Дутерте навіть перервав свою участь в онлайн-зустрічі лідерів Південно-Східної Азії, щоб оцінити масштаби руйнувань, спровокованих потужним тайфуном.

Зокрема, Дутерте запевнив, що постраждалі отримають житло, предмети першої необхідності і фінансову допомогу.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ