У суботу, 29 травня, відбудеться фінал найпрестижнішого європейського турніру. У вирішальному протистоянні Ліги чемпіонів зустрінуться два клуби з Англії.

«Манчестер Сіті» гратиме з «Челсі». Варто зазначити, що «Ман Сіті» вперше в історії клубу потрапив у фінал ЛЧ. Матиме нагоду зіграти і українець Олександр Зінченко.

«Челсі» раніше двічі в історії потрапляло у фінал. В сезоні 2007/2008 клуб в серії пенальті поступився «Манчестер Юнайтед». У сезоні 2011/2012 «аристократи» в серії пенальті сенсаційно переграли «Баварію» та вперше здобули перемогу в ЛЧ.

Цього року фінал Ліги чемпіонів відбудеться в Стамбулі (Туреччина). Гра розпочнеться о 22 годині. Наживо протистояння покажуть на телеканалі «Футбол 1».

«Манчестер Сіті». Шлях до фіналу

На груповому етапі «Манчестер Сіті» потрапив у групу С. Підопічні Жузепа Гвардіоли посіли перше місце та залишили позаду «Порту», «Олімпіакос» та «Олімпік» Марсель. В 1/8 фіналу «містяни» за сумою двох матчів переграли «Боруссію М» з рахунком 4:0.

У чвертьфіналі «Ман Сіті» пройшов ще одного представника Німеччини – «Боруссію» Дортмунд - 4:2. В 1/2 фіналу англійці не залишили шансів ПСЖ – 4:1.

«Челсі». Шлях до фіналу

«Пенсіонери» потрапили в групу Е та зайняли перше місце, не програвши жодного матчу. Варто зазначити, що починали сезон футболісти «Челсі» під керівництвом Френка Лемпарда, однак в січні поточного року команду очолив Томас Тухель.

В 1/8 фіналу «сині» пройшли «Атлетіко» із загальним рахунком 3:0. В 1/4 фіналу «Челсі» не без проблем перемогло «Порту»- 2:1. У півфіналі англійський клуб сенсаційно вибив з турніру «Реал» - 3:1.

Читайте більше новин спорту за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ