Фінляндія «поважає свій суверенітет» і не має наміру відмовлятися від можливості подати заявку на вступ до військового альянсу.

Фінляндія зберігає за собою можливість подання заявки на вступ до НАТО. Про це заявила прем'єр-міністр країни Санна Марін у новорічному зверненні до громадян, повідомляє місцевий телеканал Yle 2 січня.

«Ми зберігаємо можливість подати заявку на вступ до НАТО. Ми повинні дорожити цією свободою вибору та зберігати її, тому що вона стосується права кожної країни приймати власні рішення у сфері безпеки. Це одна з основ європейської безпеки, закріплена в Принципах ОБСЄ. Ми показали, що вчимося на минулому», - наголосила вона.

Марін також наголосила, що Фінляндія активізує оборонну співпрацю з Євросоюзом.

Президент Фінляндії Саулі Ніїностіо у новорічному зверненні також згадував вступ до НАТО. Він заявив, що країна готова підтримувати зусилля щодо продовження діалогу з Росією.

Політику Фінляндії в галузі зовнішньої та внутрішньої безпеки Ніїностіо назвав стабільною і заявив, що країна залишає за собою можливість вступу до НАТО, «якщо вирішить так само».

Нагадаємо, у США розповіли, в якому випадку НАТО наблизиться до кордонів Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ