Так звані паркувальні «фішки», або інші форми, які перешкоджають паркуватися автомобілістам, за своїм визначенням є незаконними.

Про це в прямому ефірі проєкту «Народне Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив керівник центру «Львівський регуляторний хаб» Тарас Хавунка.

Тарас Хавунка розповів, що розпочав роботу над покращенням системи паркування у Львові ще у 2016-му році. За ці роки, додав він, Львів започаткував паркувальну службу та інспекцію та отримує чималий дохід від штрафів за порушення правил паркування. Проте місцева влада, зауважив експерт, працює лише у напрямку покращення системи штрафування, а не – покращення самої мережі паркування.

«На жаль, взагалі не було приділено уваги створенню нової паркувальної інфраструктури. В місті-мільйоннику за всі ці роки не будували ні наземні, ні підземні, ні перехоплюючі паркінги, тому сьогодні можна говорити про певний транспортний колапс, який впливає і на рух, і на екологію, і на якість життя львів’ян та туристів. Тому ця проблема є багатогранною», – наголосив експерт.

Окрім цього Тарас Хавунка додав, що так звані «паркувальні фішки», які сьогодні перешкоджають паркуванню у багатьох місцях у Львові, є незаконними.

«Фішки, які ми бачимо сьогодні по місту, або інші форми, які перешкоджають паркуватися автомобілістам, ця річ за своїм визначенням незаконна. Лише патрульна поліція має право застосовувати такий інструмент, або водій, коли повідомляє про аварійну ситуацію. А ми бачим їх десятки. Це теж заважає нам припаркуватися і отримати місту нові надходження», – прокоментував гість програми.

Нагадаємо, львів’яни скаржаться, що громадським транспортом неможливо добратись до головних лікарень Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ