Поєдинок у Миколаєві між конкурентами у боротьбі за один із комплектів нагород місцевою командою та колективом із Куликова мав чимале турнірне значення для обох колективів. Сезон наближається до свого завершення і втрата кожного пункту може дорого коштувати на фініші турніру. Обидва колективи до цієї гри підійшли з певними кадровими втратами. У господарів були відсутні Данило Лазар та Степан Химович. Натомість допомогти гостям не могли Ростислав Михальчук та Олег Чернецький. І варто відмітити, що ці втрати у якійсь мірі безперечно позначилися на діях команд і знайти рівноцінну заміну цим виконавцям наставникам команд не дуже і вдалося.

З стартовим свистком Ярослава Біця на полі точилася непоступлива чоловіча боротьба. Суперники намагалися заволодіти центральним плацдармом, який би в подальшому дозволив тримати контроль над грою у своїх руках. Краще це вдалося миколаївській команді, якій вдалося взяти «шкіряного» під свій контроль і в першу чергу завдяки активним діям на флангах вести атаки на ворота «Куликова». Тож і небезпечні моменти біля воріт гостей не забарилися. На 5-ій хвилині після розіграшу штрафного удару лише відчайдушна гра куликівських оборонців не дозволила «замкнути» дальню стійку Остапу Пульківу. Згодом після навісу з лівого флангу довелося вступати у гру Роману Чачуню, який буквально «зняв» «круглого» з голови Тараса Николишина. Між цим і гості не відсиджувалися в обороні. На 11-ій хвилині хороший простріл виконав Ігор Балух, проте першим на м’ячі опинився оборонець господарів Олег Михайловський, який вибив м’яча за лицьову лінію поля. Небезпеку воротам Мар’яна Бурмаса приніс і розіграш кутового, однак тому ж таки Балуху невдалося пробити перебуваючи в оточенні трьох суперників. У подальшому гра у своїй більшості точилася поміж штрафними майданчиками команд і особливо небезпечних ситуацій поблизу обох воріт практично не виникало. Миколаївці все ж діяли більш гостро і у першу чергу завдяки довгим передачам намагалися знайти поблизу воріт «Куликова» свого бомбардира Віктора Коссака, однак куликівська оборона діяла досить злагоджено і не дозволяла грізному форварду вирватися із «лещат» та опинитися на ударній позиції. Були у виконанні підопічних Василя Малика і спроби засмутити суперника ударами з-за меж штрафного майданчика. З інтервалом у дві - три хвилини з дальньої дистанції пробивали Богдан Хмизов та Віктор Коссак та цим пострілам бракувало сили і «бальон» ставав досить таки легким набутком воротаря «Куликова». А ось його візаві з Миколаєва контактувати з м’ячем доводилося рідше і можливо саме це ледь не призвело до помилки та можливого курйозного взяття воріт наприкінці першого тайму. Після передачі від свого оборонця Бурмас доволі несподівано не влучив ногою по м’ячу і лише в останній момент зумів вибити м’яча з під ніг Балуха, який наче коршун кинувся до «круглого» намагаючись переправити його у ворота. А остання гостра атака у першому таймі була за господарями. Тарас Грицан вчергове пройшов по правому флангу і увійшовши до «карного» наразився на суперника, який заблокував його передачу на партнерів, які перебували навпроти воріт.

 

Початок другого тайму розпочався з атак «Миколаєва», проте нагоду відкрити рахунок отримали куликівці. Після двоходівки за участі Анатолія Тітуніна та Петра Сідельника м’яча отримав Ігор Балух і завдяки своїм спринтерським якостям випередив оборонців та вийшов віч-на-віч з воротарем. Проте переможцем цієї «дуелі» став Бурмас, якому вдалося ногами відбити «бальона». Змарнувавши таку нагоду підопічні Степана Михальчука за старим футбольним правилом невдовзі були змушені виймати «круглого» із сітки власних воріт. На 57-ій хвилині одна із атак «Миколаєва» завершилася порушенням правил з боку куликівців поблизу «карного» майданчика і арбітр призначив штрафний удар. Григорій Коваль завдав удару у ствір воріт і Роман Чачунь невдало парирував м’яча перед собою. Першим на підбиранні опинився Ігор Синишин і переправив «сферу» у сітку воріт. Пропущений гол змусив гостей більше думати про атаку, однак створити щось подібне на небезпечний момент довший час їм не вдавалося. Лише на 72-ій хвилині після навісу Владислава Кудрявцева з кутового вдалося пробити головою Роману Вірту та м’яч став набутком голкіпера. Одразу ж після цього «Миколаїв» організував швидку атаку і скористався тим, що суперник не встиг повернутися до оборони. Партнери вивели на «побачення» з Чачунем Ігора Синишина, який зумів завдати другого влучного удару. Зробивши вагому заявку на перемогу «Миколаїв» під натиском суперника дещо відтягнувся до власних воріт і став діяти другим номером. Куликівці вже фактично немаючи чого втрачати кинулися в атаку і на 78-ій хвилині зуміли відзначитися. Після навісу Кудрявцева з кутового Ігору Балуху вдалося випередити миколаївських оборонців на «другому поверсі» і переправити м’яча у сітку. Відродивши інтригу гості не полишали спроб відіграти і другий гол. Пішовши в атаку великими силами «Куликів» розкрився у обороні і у «Миколаєва» почали виникати блискучі нагоди після швидких контратак. Так на 81-ій хвилині вихід три в один після передачі Коссака змарнував Макар Білкул пробивши над поперечиною практично порожніх воріт. Через декілька хвилин лише вчасний вихід з воріт за межі штрафного майданчика Романа Чачуня не дозволив провести свій черговий гол Віктору Коссаку. У компенсований арбітром час «Куликів» вдався до справжнього штурму воріт господарів. Так на розиграш кутового подався навіть воротар «Куликова», однак стати «Палопом» для своєї команди йому невдалося. Як і невдалося завдати удару по воротах і його партнерам. Миколаївці поблизу власних воріт «стояли» стіною і спільними зусиллями втримали перемогу. А «крапку» у цій цікавій грі перед самим фінальним свистком просто зобов’язаний був ставити Віктор Евин, однак опинившись наодинці з воротарем спрямував «кулю» повз ворота.

Відтак, здобувши надважливу перемогу, футболісти «Миколаєва» підтвердили свій статус фаворита номер один у боротьбі за срібні нагороди. А ось для «Куликова» ця поразка може стати на заваді у боротьбі за нагороди.

ФК «Миколаїв» – ФК «Куликів» 2:1 (0:0).
Миколаїв. Міський стадіон. 1000 глядачів.
Арбітри: Я. Біць, Ю. Суряк, А. Карімов (усі – Львів).
Делегат ФФЛ: Е. Валенко (Львів).
Голи: Синишин (57, 73) – Балух (78).
Попередження: Коссак (41) – Литвин (32), Вірт (66), Чачунь (90+2).
Вилучення: Вірт (90+3, друге попередження).
«Миколаїв»: Бурмас, Максимович, Михайловський, Коваль, Микуш, Николишин (Кравець, 86), Хмизов, Пульків (Евин, 90), Грицан (Білкул, 74), Синишин (Тимчук, 90+1), Коссак (Яремчук, 90+3).
«Куликів»: Чачунь, Литвин, Тарновський, Білий, Вірт, Фостяк (Тітунін, 13), Яценко (Мазур, 76),  Кудрявцев, Бойко, Сідельник (Данило, 69), Балух.

Микола Вантух

ІА "Вголос": НОВИНИ