ФК «Рух» новий сезон розпочне на стадіоні «Україна». Як стверджують у клубі, через абсурдні умови, які поставило керівництво «Арени-Львів», «Рух» разом із ПФК «Львів» змушені змінити місце проведення домашніх матчів.

Обидва львівські клуби заключили договір зі стадіоном «Україна», - про це повідомляє офіційний сайт футбольного клубу «Рух».

«На жаль, через кабальні умови, запропоновані керівництвом «Арени Львів», «Рух» разом із ПФК «Львів» змушені змінити місце домашнього стадіону. Обидва львівські клуби уклали угоду зі стадіоном «Україна», – йдеться в офіційному повідомленні.

Львівські клуби шукали компроміс з «Ареною Львів», утім, керівники  стадіону, попри раніше обговорені умови, не почули їх.

Існувала домовленість, що обидва клуби платитимуть «Арені Львів» по 210 тисяч гривень за один матч. «Однак згодом дивним чином розпочали з’являтися умови, які непідвладні здоровому глузду й основам державного управління такими об’єктами», – заявили у футбольному клубі «Рух».

Таким чином у новому сезоні на стадіоні «Україна» виступатиме три клуби. «Рух», ПФК «Львів» і «Карпати» підписали спільний лист, надіслали його в УПЛ і ПФЛ, щоб матчі цих команд розвели по різних турах і днях відповідно.

Стадіон «Україна» має третю категорію, відповідно має право приймати матчі УПЛ, бо відповідає усім мінімальним вимогам до стадіонів, на яких можна проводити матчі Української Прем’єр-ліги.

«Зрозуміло, що для розвитку клубу, комфорту наших уболівальників та учасників змагань, ми б дуже хотіли грати на «Арені Львів», але з такою політикою, яку проводить теперішнє керівництво, це, на жаль, неможливо. Із сумом мусимо констатувати, що управлінці державного об’єкту так і не зрозуміли, яку першочергову місію повинен виконувати стадіон. Чи можливе життя арени без футболу? Сумніваємося», – підсумували у футбольному клубі «Рух».

ІА "Вголос": НОВИНИ