Про Ізюмський напрямок, заборонену Женевською конвенцією зброю окупанта. Про спроби прориву та їх успішні відбиття нашими силами оборони.

«Орки спробували піти в атаку на Ізюмському напрямку, але без успіху» - першочергово рапортував з передової в етері «Еспрессо ТВ» боєць «Легіону Свободи» Руслан Андрійко.

Боєць «Легіону Свободи» Руслан Андрійко також розповів в етері телеканалу «Еспресо» про ситуацію на Ізюмському напрямку.

«Ніч минула, як завжди, - «весело». Під обстрілами орків, які тривають з міста Барвінкове. Постійно. В тому числі і забороненими касетними снарядами. Передові позиції бійців «Легіону Свободи» підрозділу «Карпатська Січ» 93—ї бригади перебувають на «нулі». Безпосередньо в прямому зіткненні з орками. Там гатять всім, чим можливо. Це і ствольна артилерія, і заборонені фосфорні снаряди», - зазначив Андрейко. Окупант сьогодні зробив спробу прориву в напрямку населеного пункту Нова Дмитрівка. Атака була успішно відбита силами бійців «Карпатської Січі» 93—ї бригади.

«Відбувся бій. З нашого боку – без втрат. З боку ворога – значні втрати в живій силі й техніці. Двох ординців було захоплено в полон. Сподіваюся, вони дадуть важливі свідчення щодо планів орків на нашому напрямку, в контексті якраз і 9 травня, коли в них відбуваються загострення. Наш весь бойовий склад перебуває в стані підвищеної бойової готовності. Є дані та є певні їхні спроби пролазити і посунути позиції бійців «Карпатської Січі». Але їм це поки що не вдається. І це дуже добре», - зауважив. Боєць

Також Руслан констатував, що на Ізюмському напрямку відбувалися успішні наступальні дії української армії, добровольчих формувань в районі населених пунктів Велика Комишуваха та Заводи.

«Сподіваюсь, що до 9 травня ми просунемося ще далі й будемо поступово звільняти українські міста від окупації орками», - резюмував.

 

Читайте на сайті ІА «Вголос» також:

ІА "Вголос": НОВИНИ