Вчора, 24-го січня, у науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» відбулася виставка фотографій запорожців Сергія та Ігоря Лаврова.

Батько та син представили кожен по 16 світлин з Національного заповіднику Хортиця, що знаходиться на найбільшому острові річки Дніпра у Запоріжжі. 

Сергій Лавров, 1948 р. н. мешкає у Запоріжжі з кінця 1980-х років. Сергій є членом Національної спілки фотохудожників України. Працював у редакціях запорізьких газет, як фотокореспондент.

Сергієві фотографії є в різноманітних жанрах - портрети, індустріальні сюжети, сцени міського життя тощо. На початку 2000-х Сергій дуже захопився фотографуванням природи, а зокрема у  її порівнянні з життям людей. Прогулянки з камерою по таємничій Хортиці стали для чоловіка джерелом натхнення.

Відтак на світ з’явився розлогий кольоровий альбом «Віковічна Хортиця», згодом – велика фотографічно-поетична книга «Прозора межа мови» у співавторстві з Олександром Медком. 

«Хортиця вважається храмом природи, сакральної, святої. Вона унікальна, бо там зібрані всі ландшафти України, там ще більше рослин, ніж у заповіднику «Асканія нова».

« А от на цьому фото острів мала Хортиця, або ж Байди - саме він заснув тут першу Запорізьку січ»

Ігор Лавров – народився в Запоріжжі. Серйозно займатися фотографуванням почав у 26 років. Знімав для корпоративної преси, опановував фотосправу за допомогою батька, навчався онлайн в Київській школі фотографії, та найбільше вивчав тонкощі фотомистецтва самотужки.

Ігор теж захопився природою острова, але з акцентом на приховане життя тварин, птахів, комах. Світ побачили два альбоми «Заповідна Хортиця» та «Чарівний світ макро».

Перед кожним Новим роком Ігор готує мальовничі настінні календарі з повноформатними світлинами природи на наступний рік. Шанувальники Ігоревої творчості жартують про те, що він уміє розмовляти з мешканцями лісу, степами та водоймами.

Незважаючи на родинну близькість та спільну справу життя, кожен з Лаврових має власний творчий почерк. Але одну велику любов – Хортицю.

 

На виставці побувала і фото оглядала Інна Староста,

спеціально для «Вголосу».

ІА "Вголос": НОВИНИ