Про це йдеться у заяві «Самопомочі».

«Фракція вважає, що голова Львівської обласної ради особисто спровокував агресивні дії людей в сесійній залі. Розуміючи ситуацію і вимогу першочергово розглянути звернення протестувальників, Олександр Ганущин не зробив нічого, щоб запобігти зриву пленарного засідання.

Більше того, голова обласної ради в паніці закрив сесію і разом з першим заступником Андрієм Білоусом втік і залишив депутатів в заблокованій залі, продемонструвавши свою повну безпорадність.

В традиціях європейської демократії, повністю втративши контроль над ситуацією, керівництво Львівської обласної ради повинно подати у відставку», - йдеться у  тексті заяви.

Як уже писав Вголос, 30 травня українські націоналісти від кількох політичних сил перед приміщенням Львівської обласної ради, де відбувалось пленарне засідання сесії, провели акцію з вимогою до місцевих депутатів прийняти звернення до Верховної ради, Кабінету міністрів та президента України. У зверненні українських націоналістів йдеться про необхідність прийняття закону про амністію для учасників антитерористичної операції, націоналізацію російського капіталу в Україні, припинення постійного зростання тарифів з оплати комунальних послуг та продовження чинного мораторію на продаж землі до врегулювання економічної та соціально-політичної ситуації в країні.

ІА "Вголос": НОВИНИ