Франція готова надати Ірану кредитну лінію на 15 мільярдів доларів заради того, аби остання дотримувалась положень «ядерної угоди» 2015 року.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан розповів, що переговори про кредитну лінію під нафтові гарантії тривають. При цьому ключовим буде погодження від США.

Він також додав, що другою умовою можливої кредитної лінії буде участь Ірану в переговорах про безпеку в Перській затоці.

Угода 2015 року обмежила ядерну програму Ірану. Серед підписантів Спільного всеосяжного плану дій – США, Росія, Китай, Франція, Велика Британія та Німеччина.

У 2018 році президент США Дональд Трамп вивів Вашингтон із угоди, звинувативши Іран у її порушеннях. Відтоді він наклав на Тегеран уже кілька пакетів санкцій США і погрожує новими обмеженнями.

У відповідь Іран вимагає від інших учасників угоди захистити Тегеран від американських санкцій і, заявляючи про їхню бездіяльність, почав демонстративно порушувати деякі пункти угоди. Натомість країни-учасниці попередили Іран, що він має повернутися до виконання своїх зобов’язань.

Як писав «Вголос», Європейський союз запевнив, що збирається продовжити роботу зі збереження іранської ядерної угоди 2015 року, залишаючись відкритим для прогресу, що виходить за її рамки.

ІА "Вголос": НОВИНИ