Німеччина та Франція не підтримують запровадження нових санкцій проти Росії на тлі конфлікту в Азовському морі. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на німецьке видання Die Welt.

На закритому засіданні Комітету з політичних питань і безпеки (PSC) у Брюсселі у вівторок дипломати обох країн заявили, що зараз важливо вжити «заходи для зміцнення довіри» в суперечці. Берлін і Париж вважають, що санкції не є частиною цих заходів.

Натомість обидві країни хочуть «продовжувати свої дипломатичні зусилля» та розглядають у цьому контексті залучення Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у конфлікті на Азовському морі.

Напередодні Петро Порошенко підписав закон про воєнний стан.

Раніше в «Урядовому кур'єрі» опублікували указ Президента №392, яким вводиться в дію рішення РНБО про запровадження в Україні воєнного стану.

При тому, що депутати Верховної Ради проголосували за введення воєнного стану на 30 діб від 14.00 26 листопада. Однак не в усій країні, а лише на території десяти областей, які межують із окупованим Кримом та невизнаним Придністров'ям.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У мережі з'явилося відео атаки.

Наступного дня, 26 листопада, у зв'язку з нападом Росії Верховна Рада ввела воєнний стан.

ІА "Вголос": НОВИНИ