Про це повідомляє «Forbes» із посиланням на джерело, близьке до акціонерів ЮКОСу.

Сьогодні цю інформацію офіційно підтвердив помічник президента Росії Андрій Бєлоусов.

«Ми оскаржуватимемо ці рішення і щодо Франції, і щодо Бельгії, щодо всіх країн. Усе, що стосується реалізації рішень гаазького суду (ми вважаємо, що там було допущено низку юридичних неточностей), звичайно, оскаржуватимемо», – наводить слова Бєлоусова російське агентство РІА «Новости».

Він додав, що ситуація у Франції та Бельгії «дуже сильно політизована», але висловив надію, що «здоровий глузд візьме гору, і ми далеко в цю історію не зайдемо».

Пізніше голова ВТБ Андрій Костін повідомив РБК, що у Франції в середу заарештували рахунки російських компаній у французькій «дочці» держбанку. За словами Костіна, арешт було накладено, зокрема, на рахунки російських дипломатичних місій, на яких були суми в «десятки тисяч євро».

«Рахунки диппредставництв було відразу розморожено, рахунки російських компаній заморожено. Ми вирішуємо цю проблему з юристами», – сказав Костін.

Як писав «Вголос», вчора з’явилась інформація, що судові пристави Бельгії розіслали російським установам у цій країні постанови про те, що суд виніс рішення про арешт їхніх активів за позовом «Yukos Universal Limited» на 1,65 млрд євро. Пристави зобов'язали місцеві компанії і банки у двотижневий термін надати перелік російського майна, яке перебуває на їхньому балансі.

ІА "Вголос": НОВИНИ