Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявила, що з української території нібито випустили снаряд, який потрапив у прикордонний пункт Ростовської області.

Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

«21 лютого о 09:50 випущеним з території України снарядом невстановленого зразка повністю зруйновано місце несення служби прикордонних нарядів прикордонного управління ФСБ Росії по Ростовській області, розташоване на відстані приблизно 150 метрів від російсько-українського кордону», - повідомили ТАСС у Центрі громадських зв'язків. 

У ФСБ повідомили, що потерпілих нема, на місці працюють сапери.

Зруйноване в результаті «обстрілу» місце несення служби прикордонниками в Ростовській області розташоване поблизу села Щербакове Неклинівського району.

Відверта провокація

Державна прикордонна служба заявляє, що повідомлення ФСБ РФ про нібито обстріл з території України, - відверта провокація

Зокрема, не зазначається точне місце, де це відбулося, окрім як за 150 метрів від російсько-українського кордону в межах Ростовської області.

: "Відмітимо, що Ростовська область межує як з контрольованою українською владою територією в межах Луганської області, так і з неконтрольованою ділянкою українського кордону, протяжність якої понад 400 км.

Наголосимо, інформування підрозділів ДПСУ від співробітників ПС ФСБ РФ про якісь нестандартні ситуації не надходило.

В той же час, окремі джерела на які посилаються російські ресурси зазначають, що мова може йти про територію, яка розташована поряд неконтрольованої Україною ділянки кордону, в Неклинівському районі Ростовської області".

Противник продовжує використовувати пропаганду для ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації.

Стосовно нинішньої провокації в штабі ООС наголошують, що артилерійські підрозділи зі складу Об’єднаних сил перебувають в районах відведення. Відтак, враховуючи технічні характеристики наявних на озброєнні ЗСУ артилерійських систем, ураження зазначеного «господарського приміщення» є неможливим.

Крім цього, російськими ЗМІ повідомляється про різке загострення ситуації поблизу українсько-російського кордону. Офіційно повідомляється, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на своїх позиціях, дотримуються Мінських домовленостей та не проводять жодних наступальних дій.

За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів.

Нагадаємо, Європейський Союз ухвалив принципове рішення щодо розгортання в Україні дорадчо-тренувальної військової місії.

Також, МЗС Росії на своїх офіційних акаунтах у соцмережах змінило аватар, вказавши на ньому дату 22 лютого 2022 року. Минулого року лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що саме цього дня Росія почне війну.

ІА "Вголос": НОВИНИ