Нинішній очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко опирається на людей, які штучно «підживлюють» його начебто «велич». До них віднедавна приєднався президент недавнього новачка Української прем’єр-ліги – рівненського «Вереса» – Ігор Надєїн.

Нещодавно цей функціонер дозволив собі доволі некоректні висловлювання на адресу інших учасників елітної ліги українського футболу. На це слушно звернув увагу у своєму блозі на популярному сайті «Трибуна» Андрій Шпак.

Він відзначив, що президент «Вереса» Іван Надєін вирішив підіграти УАФ, бо ж, за словами блогера, «треба замолювали гріхи перед високопосадовцями, які дають зелене світло, попри червоний сигнал на світлофорі».

Андрій Шпак вважає, що з рівненським клубом не все аж настільки гладко, щоб його керівники могли висловлювати якісь претензії своїм колегам з інших колективів.

«Клуб-безхатченко, який розказує, що народний, а має єдиного власника, який всім заправляє. Клуб, який не має ні бази, ні стадіону, навіть поля тренувального. Клуб, у матчах за участю якого було найбільше суддівських скандалів і суперечливих рішень у Другій і Першій лігах. Клуб, який перманентно (впродовж останніх 6-ти років) порушує Регламент і грає не за місцем реєстрації. Клуб-підтанцьовка Павелка!» – перерахував блогер.

Андрій Шпак пригадав, що рівненський «Верес» «постійно вилизує явно зіпсуту карму УАФ і Павелкові, даруючи ікони з ликом «святого Єпископа» Павелка».

І справді, декілька років тому саме «Верес» був причетний до ось такого дикого випадку, як для цивілізованого суспільства.

«Верес» уже роками не може реконструювати чи збудувати заново у рідному Рівному, тож клуб із цього міста де тільки не грав, але постійно отримував на це дозволи від футбольних владоможців.

Зараз добрався до сусіднього Луцька на стадіон «Авангард», який за багатьма параметрами не дотягує до вимог Української прем’єр-ліги. Але в УАФ на це закрили очі.

Мало того, що фанати «Волині» пообіцяли організовувати акції протесту проти перебування «Вереса» на їхній вотчині, то ще й фактично рівненський клуб гостює у знаменитого та гострого на язик Віталія Кварцяного.

Того самого, який колись сказав: «Рівне – для мене це пустеля Гобі. Там ніби все яскраво, магазини блимкають, а життя немає. Мені так шкода тих людей, які там живуть, життя їх настільки жалюгідне в моральному, психологічному, культурному плані, що це не життя, а існування».

Невже така «пустеля Гобі» хоче розповсюдитися на всю Україну?..

ІА "Вголос": НОВИНИ