Після звільнення з російського полону українські військові розповіли про жорстокі катування.

Рашисти кололи нашим захисникам невідомі препарати, тримали їх у нелюдських умовах та гвалтували жінок.

Про це на сторінці в соціальних мережах повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Денісова розповіла, що більшість українських військових окупанти взяли в полон поблизу Маріуполя.

Спочатку українців утримували в підвалах, а потім перевели до слідчого ізолятора в Донецьку та виправної колонії. Згодом полонених вивезли до російського Воронежа і Таганрога.

Московити одягали людям на голови мішки, замотували очі скотчем та зв’язвували руки. У полоні катували, принижували, погрожували вбивством і били. Найжорстокіші тортури пережили представники офіцерського складу ЗСУ та батальйону «Азов».

Під час допитів поранених ставили на коліна, били по відкритих ранах та пальцях ніг прикладом від автомата. Також душили, застосовували плоскогубці, били ногами, киянкою і катували електричним струмом.

Захисникам України вводили невідомі препарати з маркуванням «М». Після цього вони втрачали пам’ять та непритомніли. Українців змушували вчити російський гімн та вірш «прастітє нас, радниє расіянє».

Жінок по 17-20 осіб утримували в камерах, розрахованих на 2-3 людей. Санвузла не було, орки давали лише відро. Не було ні душу, ні засобів гігієни. На очах полонянок били чоловіків, примушували їх і до статевих актів.

Пораненим не надавали жодних ліків. На 30-40 осіб виділяли лише 1,5 літра води. Також обмежували в харчуванні – давали шматок сала і хліба.

Як писав «Вголос», захисники України застосували «Стугну-П» та спалили ворожу техніку. З'явилося відео.

Також ми повідомляли, що Європол стурбований кількістю зброї, яку постачають до України наші союзники. Озброєння, після завершення війни, може потрапити до чужих рук.

ІА "Вголос": НОВИНИ