Країни «Великої сімки» (G7) до кінця року нададуть Україні кредит на 50 млрд доларів. Його погасять за рахунок прибутків від російських активів.

Про це йдеться в комюніке лідерів за підсумками саміту G7 в Італії.

Лідери країн «Великої сімки» зазначили, що, як і раніше, хочуть розвіяти думку про те, що час на боці Росії і вона зможе викликати економічний крах України.

«З метою підтримки поточних та майбутніх потреб України у зв'язку з тривалою обороною проти Росії, G7 запустить прискорені надзвичайні кредити (ERA) для України, щоб надати додаткове фінансування у розмірі приблизно 50 мільярдів доларів США до кінця року», - уточнюється в комюніке.

У документі уточнюється, що кредит погасять за рахунок майбутніх прибутків від заморожених російських активів у країнах Заходу.

Лідери G7 також підтвердили, що російські активи в їхніх країнах залишаться замороженими доти, доки Росія не припинить свою агресію і не відшкодує завданих Україні збитків.

«Ми маємо намір розподіляти це фінансування через різні канали, які спрямовують кошти на військові, бюджетні та реконструкційні потреби України - у рамках наших відповідних правових систем та адміністративних вимог», - наголошується у комюніке.

ІА "Вголос": НОВИНИ