Про це на брифінгу, повідомила представник України у Міжнародному суді ООН, заступник голови МЗС України Олена Зеркаль, інформує канал «112 Україна».

«Ми виходимо на наступну стадію. Наступна стадія - розгляд справи по суті. У травні ми будемо збиратися тут (Міжнародному суді ООН, - ред.) сторонами для того, щоб суд визначив, який саме буде розклад календаря розгляду справи по суті. У травні буде зустріч, на якій буде визначено календар розгляду справи по суті», - зазначила вона.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  міжнародний суд ООН не схвалив прохання України про попередні заходи проти РФ через порушення нею Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

У той же час Міжнародний Суд ООН задовольнив позов України про попередні заходи проти РФ щодо Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Суд висловився за збереження кримськими татарами права на створення власних інститутів і вимогу до Росії відновити діяльність Меджлісу. Росія також повинна забезпечити можливість використання української мови в освітній системі Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ