Її довжина перевищує півкілометра, діаметр становить приблизно 2 сантиметри, а вага - більше 200 кілограмів, повідомляє ТСН.

Вироблена напівкопчена ковбаса зі свинини і спецій, а називається “Мисливською”.

“Вона виготовляється зі свинини жирної і напівжирної, співвідношення 50 на 50. З самого м'яса, це суто за ДСТУ”, - запевнила технолог м'ясокомбінату Любов Козіцька.

Рекорд України встановлювали на центральному майдані Тернополя. Виріб смажили на грилі щонайменше півгодини. Потім роздавали задарма всім охочим м'ясоїдам. Порція була дегустаційна – 10 сантиметрів.

“Дуже смачна, запашна”, - усі нахвалювали смаколик . А експерти офіційно оголосили ковбасу унікальною. “Ми маємо сьогодні новий рекорд України, а саме – найдовша ковбаса, яка становить 547 метрів 8 сантиметрів”, - констатувала керівник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.  

ІА "Вголос": НОВИНИ