24 роки ув‘язнення Віталію Марківу без жодної на те реальної підстави - це не рішення суду. Це ганебне судилище на догоду Кремлю.

Про це у соцмережах написав лідер націоналістів Олег Тягнибок.

«Тепер путінська пропаганда розповідатиме цілому світові, що українські війська крім «українців Донбасу» вбивають ще й європейців. І світ буде вірити. Бо московити матимуть «рішення суду».

Так, Європа знову підло вдарила по Україні. Але в світлі останніх подій це вже не дивує. Дивує інше - діяльність української влади.

Чим займалося МЗС останні два роки? Чим займалися старий і новий президенти? Де сьогодні хоча б повідомлення на сайті відомства? Може, посла на килим уже викликали? Чи ролик в Інстаграм записали? А де там», - написав Тягнибок.

«Оце ті «державники», що п‘ять років будували «геніальну» міжнародну політику, і ті «нові обличчя», що «служитимуть» українцям. Перші не зробили нічого, щоб визволити військовослужбовця, а другі взагалі не згадали про його існування.

Так триватиме й далі. Влада України буде байдужою до українців. Доки українці самі нарешті не стануть владою», - наголосив націоналіст.

Як писав “Вголос”, нацгвардійця Віталія Марківа в Італії засудили до 24 років ув’язнення. Марківа звинуватили у причетності до вбивства італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. Рішення суд оголосив без мотивувальної частини. Як повідомляється, Марківа зобов’язали виплатити компенсацію родині загиблого. На думку прокурорів, загибель Роккеллі є умисним убивством.

ІА "Вголос": НОВИНИ