Попори масові обстріли мирних районів Харкова, у прямих зіткненнях з ЗСУ окупанти несуть втрати та не здатні просунутись вперед. Зокрема вчора, 1 березня, неподалік міста було знищено батальйонну групу одного з найбільш боєздатних з'єднань окупаційних військ - 200-ї мотострілецької бригади ЗС РФ

Про це з місця подій повідомив український журналіст Юрій Бутусов.

Як повідомив український журналіст, під час боїв розрахунок ПТРК «Джавелін» знищив російську САУ 2С3 «Акація», машина «розлетілася на атоми» разом з екіпажем. За даними Бутусова, підрозділи росіян попори особисте керівництво командира бригади були не здатні ефективно опиратись ударам українських протитанкових ракет. 

"На цих полях я особисто нарахував понад 30 одиниць знищеної і захопленої російської техніки. 1-у БТГР 200-ї бригади очолював особисто комбриг полковник Денис Курило, і ця бригада вважається однією з найбільш елітних бойових частин російської армії, яка отримує найсучасніше озброєння", - написав Бутусов.

 ">

Як стверджує журналіст бригада була розгромлена у зустрічному бою під час чергових спроби окупаційних військ прорватись до Харкова. Переважаючи сили противника зупинив один мотострілецький батальйон ЗСУ у неповному складі. Вочевидь, на рівнинній місцевості російська бронетехніка виявилась абсолютно безсилою проти комплексів «Джавелін», які є найсучаснішою протитанковою зброєю нового покоління. 

Їхня особливість полягає у тому, що вони влучають у бронетехніку по траєкторію згори, а не безпосередньо у лобову броню, таким чином майже не залишаючи шансів вижити для окупантів. 

Довідка

200-та окрема мотострілецька Печензька ордена Кутузова бригада — механізоване тактичне формування Збройних сил Російської Федерації в складі берегових військ Північного флоту.  Резерв 61-ї окремої бригади морської піхоти.

Станом на початок минулого року на озброєнні бригади перебували з поміж іншого 40 танків Т-80БВМ останньої модифікації та 18 самохідних артилерійських установок 2С3 «Акація». Ці 152-мілімітрові гаубиці вироблялись ще за часів СРСР, проте на озброєнні 200-ї бригади перебували найбільш сучасні модифікації, що зазнали докорінної модернізації для потреб збройних сил РФ.

Як повідомляє Юрій Бутусов, українські бійці захопили частину гаубиць російської бригади, які планують використовувати як трофейну зброю проти окупантів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ