Ніч в Соледарі була гарячою, тривали бої.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ворог кинув ледь не всі основні сили на донецький напрям та підтримує високу інтенсивність наступу. Наші  бійці відважно намагаються втримати оборону. Це складний етап війни, але ми у цій війні переможемо. Сумніву немає», - каже вона. 

Соледар - невеличке місто в Донецькій області, де раніше проживало близько 13 тисяч осіб. Основна діяльність міста - видобуток солі. 

Вважається, що поклади солі в регіоні майже невичерпні: за 300 років експлуатації родовищ запаси солі зменшилися лише на один відсоток.

Бої за Соледар на Донеччині тривають з травня 2022 року, коли російська армія вперше обстріляла місто безпілотниками. Після захоплення росіянами у липні Сєверодонецька та Лисичанська Луганської області обстріли і бомбардування Соледара посилилися. 

А в останні дні це українське місто росіяни перетворюють на пустку. 

Американський Інститут вивчення війни вважає, що російським військам потрібен контроль над Соледаром на півночі Бахмута, а також Зайцевим на півдні цього міста, щоб позбавити ЗСУ можливості контролювати важливу магістраль, через яку здійснюється постачання української армії на північному сході Донецької області.

Читайте також у «Вголосі»: на війні з російськими окупантами загинув захисник зі Львова. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ