Гауляйтеру окупованого Сєвєродонецька в Луганській області та двом іншим колаборантам оголосили підозри. Їх готуються оголосити в розшук.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

З липня 2022 року і дотепер на території тимчасово окупованої Луганської області діє злочинне угруповання. Створив і очолив його так званий «глава адміністрації міста Сєвєродонецьк ЛНР», який почав співпрацювати з ворогом ще з 2014 року. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був «главою адміністрації міста Брянки »ЛНР".

До діяльності псевдооргану влади він залучив проросійськи налаштованих мешканців регіону. На посаду «заступника голови» було призначено колишню керівницю одного з відділів Департаменту соцзахисту населення Луганської обласної ВЦА, яка після вересневих «виборів» 2023 року стала «главою ради міського округу міста Сєвєродонецьк».

Очолила окупаційне «управління освіти» - ексначальниця підрозділу Управління освіти Сєвєродонецької міської ВЦА, яка займалася господарськими питаннями.

Підозрювані поширюють антиукраїнські наративи на публічних заходах. Відомо про проведення понад 30 таких заходів із використанням російської символіки та гасел.

Наразі вирішується питання про оголошення фігурантів у розшук та обрання їм запобіжного заходу.

ІА "Вголос": НОВИНИ