Геніальні письменники, запеклі військовики, дисиденти, меценати та політики. Люди з різними характерами та долями, але спільною місією — життя заради України. У грудні на телеканалі «НТА» стартував авторський проект з Іриною Фаріон «Ген українців», у якому вона розповідає про легендарні постаті, які творили нашу історію.

Нова програма — це своєрідний телевізійний екскурс в минуле України. Розповідаючи про людей, авторка розкриває ту чи іншу епоху, в якій жили та працювали її герої, показує умови, в яких формувався їхній світогляд та характери. Зрештою, як самі українці визначали розвиток нації.

Перші три випуски присвячені Олені Пчілці, яку ще називають матір’ю українського націоналізму, генералу Мирону Тарнавському та меценату Григорію Галагану. Далі на глядачів чекає захоплююча розповідь про рід Шухевичів, художницю-шістдесятницю Аллу Горську та письменника Григорія Косинку.

Унікальність проекту в тому, що кожна програма подається в дуже легкому і доступному стилі. Авторка уникає академізму, а основну увагу акцентує на світоглядних та життєвих моментах. Також завжди проводить паралелі між минулим та сьогоденням.

«Ген українців» транслюється щопонеділка о 20:00 на телеканалі «НТА».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ