Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення Росії в Україну й вимагає від РФ негайно вивести війська з української території.

Про це повідомляє Укрінформ.

Рішення було ухвалено безпрецедентною кількістю голосів – «за» проголосувала 141 країна, «проти» – 5, утрималися – 35. Проти проголосували Росія, Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Сирія.

Генеральна Асамблея ООН засуджує рішення Російської Федерації від 24 лютого 2022 року про «спеціальну воєнну операцію» в Україні, висловлює серйозну стурбованість повідомленнями про напади на цивільні об’єкти, а також про жертви серед цивільного населення.

«Воєнні дії Російської Федерації на суверенній території України мають такі масштаби, яких міжнародна спільнота не бачила в Європі десятиліттями», – йдеться в резолюції, і «необхідні термінові дії, щоб врятувати це покоління від лихоліття війни».

Резолюція вимагає від Росії негайно припинити застосування сили проти України та утриматися від будь-якої подальшої незаконної погрози. А також вимагає від Російської Федерації негайно вивести всі війська сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Скасувати рішення щодо статусу окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Генасамблея наполегливо закликає до негайного мирного вирішення конфлікту між Російською Федерацією та Україною шляхом політичного діалогу, переговорів, посередництва та іншими мирними засобами.

Автори резолюції – члени Ради Безпеки ООН США та Албанія, співавторами виступають ще близько сотні країн.

Кулеба зробив заяву щодо нових перемовин із Росією

Кулеба – про «закриття неба»: Ми звернулися до НАТО і опрацьовуємо альтернативні механізми

Україна готова віддати полонених рашистів лише їхнім матерям, – Геращенко

ІА "Вголос": НОВИНИ