Гендиректор «Укроборонпрому» Павло Букін заперечив отримання будь-яких «відкатів» з угод 2016 року про ремонт казахських літаків. У розслідуванні Bihus.Info журналісти звинуватили Букіна, який тоді очолював «Укрспецекспорт», в отриманні 10 тис. доларів від контракту на закупівлю висотомірів, які завозилися нібито за завищеною ціною.

«Отримання якоїсь винагороди категорично заперечую. Це неправда», – заявив він в інтерв'ю BBC News Україна.

Так само він запевнив, що деталі не закуповувалися по завищеній ціні: «Завищену ціну категорично заперечую. У нас є відповідна процедура відбору постачальників. Зафіксована у часі і документах, у переписці. Ми готові всю цю інформацію надати на запит будь-якого правоохоронного органу».

Він також заявив, що за інформацією з розслідування, де говориться про нібито завищені в сім разів ціну ввезених деталей, не можна чітко робити висновок про те, що ціна була справді завищена.

«Що показується у розслідуванні (і це підкреслюють журналісти): що товар ввозився від самого початку як інший товар… - щоб приховати його військове призначення, тому що він встановлювався на військовий літак. Як у цьому випадку можна коментувати, чи було завищення, чи не було? Люди виконували завдання з постачання техніки поточного виробництва. На жаль, російського. Ми ще, не освоїли виробництво цих комплексів самостійно», – пояснив Павло Букін.

Водночас на питання BBC News Україна чи не планує він піти з посади генерального директора «Укроборонпрому» на час можливих перевірок, Павло Букін відповів: «На даний момент, такого наміру в мене немає. Але це не якась категорична позиція. Просто я не вважаю себе винним у чомусь».

«Якщо потрібно буде, щоб я звільнився або усунувся з посади – я з жалем, але зроблю це. Спокійно і без якось політизації», - додав він.

Як писав “Вголос”, Гладковський-молодший заявив, що журналістське розслідування – це фейк і “злив”.

Напередодні Порошенко звільнив Гладковського-Свинарчука.

Стало відомо, що Гладковський постачав сумнівну сталь на Львівський бронетанковий завод.

В “Укроборонпромі” звинувачення про семикратне завищення цін на прилади до “Ан-26” назвали некоректними.

ІА "Вголос": НОВИНИ